+36 30 252 63 82 happytimete@gmail.com

Erősitő nyújtó torna hölgyeknek

Cardió, stretching nyújtás Debrecenben, Happy-Time Tánc Egyesület

Minden kedden 18.00-19.00 között:
Az egészséged megőrzése érdekében.

Talán pont ez az, amit edés közben kihagysz, ugyanakkor az egyik legfontosabb. És hogy miért is? Olvasd tovább és megtudod!

Cardió edzésnek nevezünk minden olyan mozgásformát, amely érezhető terhelést jelent a szív számára. Persze ez alapján azt gondolhatjuk, hogy minden edzésforma ilyen, ugyanakkor ez nem pont így van.

A legismertebb cardió edzés a futás vagy biciklizés, ám valljuk be őszintén úgy futni, hogy ne sérüljön a térdízületünk, csak futópályán lehet, illetve nem szeret mindenki futni vagy kerékpározni sem.

Bár a legtöbben azért kezdenek bele a cardió edzésbe, mert fogyni szeretnének, ami rendszerességgel teljesülhet is, ugyanakkor ha az egészségünkre gyakorolt hatását nézzük, akkor talán ettől sokkal fontosabb, hogy pozitívan hat a szívünkre és érrendszerünkre valamint a keringésünkre és az anyagcserefolyamatikra.

És vajon mi a helyzet a stretchinggel vagy más néven nyújtással?

Bizonyára te is hallottad már edzőktől, hogy mennyire fontos nyújtani. Viszont sajnos erről is elfeledkezünk, vagy „Majd legközelebb” nyújtunk. Ugyanakkor szervezetünk épségének megőrzése érdekében minden nap ajánlott nyújtani.

Nyújtás segítségével nem csak könnyebben és zökkenő mentesen /fájdalommentesen/ mozogsz, de más edzéseken sokkal kevesebb eséllyel fogsz megsérülni. Ezen kívül az agyad és az izommunkád is sokkal tudatosabbá válik és sokkal fókuszáltabban tudsz edzeni is.

Persze ha te nem akarsz edzeni, akkor is fontos nyújtani. Sajnos manapság egyre többen kényszerülünk ülőmunkára, aminek az a hátránya, hogy bizonyos izomcsoportjaid letapadhatnak, és lassan azt veszed észre, hogy gondot jelent a földre leesett tollért lehajolni, vagy a konyhában a szekrény alsó polcáról egy tálat elővenni.

És a legfontosabb…. Gondold végig mennyi stressz ér egy nehezebb napodon. A stressz pedig az izmaid állandó, tónusos feszüléséhez vezet. A stretchnig pedig az izmok ellazításán keresztül a csekk csökkentésére valamint a stressz kezelésére is alkalmas.

FONTOS!

A nyújtással minden esetben követni kell a fokozatosság elvét! Nem szabad túlnyújtani vagy rángató jellegű nyújtást végezni!

Ha te sem tartozol azok közé, akik otthon könnyen rá tudják magukat venni az edzésre, vagy csak nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá, akkor csatlakozz te is a csoportunkhoz!

Az órák maximális létszáma 8 fő, hogy mindenkire oda tudjunk figyelni, és mindenkinek személyre szabottan tudjunk a nyújtás során is segíteni.

Jelentkezés

Tóth Tímea

+36 30 252 63 82

Havidíj

6000 Ft/ hó vagy 2000 Ft/alkalom