+36 30 252 63 82 happytimete@gmail.com

Táncoktatóink

Happy-Time - 4 éve a gyermekekért, a tanításért, a közösségért

Tóth Tímea

(egyesület vezető és oktató)

A tánccal talán még óvodás koromban ismerkedtem először balett óra keretein belül, de emlékeim szerint nem nagyon mutattam komolyabb érdeklődést iránta. Ezt követően általános iskolás koromban inkább az atletizálás érdekelt, majd egy iskolatársam hatására a helyi mazsorett csoport egyik tagjává váltam. Ám a középiskolás felvételi miatt hanyagolni kezdtem ezt is.    

Talán furán hangzik de középiskolai tanulmányaim alatt csak a szalagavatós tánc volt az egyetlen amit eljártam. És talán a legmeghatározóbb is ez volt. Olyanok között táncolni, készülni akikkel jó a hangulat mindig könnyebb és jobb. Érettségi után ennek hatására kerestem fel egy debreceni tánciskolát. Mivel mazsorett alapismeretem már volt így valami miatt kérdés sem merült fel, hogy talán valami újban is kipróbáljam magam. Ekkor munka és egyetem mellett folytattam a táncot, ami inkább stresszlevezetés és kikapcsolódás volt az elején.

Legnagyobb meglepetésemre egy évre rá már az oktatói gárdát erősítettem. Természetesen mellette megmaradtam táncos is. 2015-ben – a közgazdász diplomám megszerzését követően – otthagytam a tánciskolát. Úgy gondoltam ideje a nagybetűs életre koncentrálni, komoly munkát vállalni és később családot alapítani.  

Ám annyi pozitív visszhangot kaptam a régi tanítványaimtól, annyi kedves szót, és megannyi megkeresést hogy tudassák mi a helyzet velük, hogy úgy éreztem itt nem állhat meg minden. Megcsináltam egy OKJ-s mazsorett oktatói képzést, majd 2016-ban életre hívtam a Happy-Time Táncegyesület névre hallgató tánciskolát. Eközben modern és showtánc oktató képzésen is részt vettem, így az egyesület kapuit ezekkel a stílusismeretekkel bővítve tudtam megnyitni. Ezt követően 2018-ban Koreográfus – Professzionális színpadi táncos végzettséggel is gyarapodtam. Jelenleg 8 csoportot tanítok, melyből 4 felnőtt, 4 pedig gyermek csoport.

Napjainkban

Máig napig versenyzek, táncolok, fellépésekre, workshopokra járok és természetesen tanítok illetve az egyesület háttér-feladatait végzem. Élek halok a táncért, a tánc tanításért és a gyerekek valamint a felnőttek mosolyáért és siker élményéért.

Céljaim között nem csak a gyerekek és a felnőttek tánc iránti szeretetének biztosítása, de az elmúlt években az egészséges életmódban történő segítés is új célként valósul meg. Ennek érdekében, nem csak edzésanyagokat, mintaétrendeket dolgozok ki, de a fiatalabb és a senior korcsoportnak is külön tornát is biztosítok az egyesület telephelyén. 

A táncoktatás nekem szerelem.

Gyermek tánc oktatás Gyergyóremetén, mint vendég oktató, vendég tanár.
Vendégoktatóként az IndepenDance Táncegyesületnél – Románia

Szabadidőmben

Természetesen nem csak gyermek és felnőtt tánc tanítás a hobbim. Szabadidőmben táncruhákat is varrok, ami valljuk be… szorosan hozzátartozik a táncoktatáshoz is. Ezen kívül a felnőtt kifestők nagy nagy rajongója vagy, és imádok olvasni is.