+36 30 252 63 82 happytimete@gmail.com

Tánc, tanár és zeneválasztás

Szalagavatós táncoktatás Debrecen!

Hiányzik egy jó ötlet a szalagavató tánchoz? Nem tudjátok eldönteni mi legyen az osztálytánc, évfolyamtánc? Latintánc, showtánc, keringő, Abba medley, Jacko mix, népek táncai… és még sorolhatnám mennyi minden közül lehet választani. Mi pedig Debrecen területén bármelyik osztályt megtanítjuk táncolni.

Szalagavatós táncoktatás Debrecen
Szalagavatós táncoktatás Debrecen

Íme pár tipp a tánc, a tanár és a zeneválasztáshoz.

Tánctanár kiválasztása

Nagy segítség lehet, ha elolvassátok a tánctanárok által tanított táncok, táncstílusok jellemzését, mivel így könnyebben megtaláljátok a számotokra leginkább megfelelő szalagavatós táncot! Ezen kívül bátran kérjetek személyes bemutatkozót a tanároktó. A számotokra szimpatikus tánctanárral sokkal könnyebb tanulni is.

Sokak szűkös osztálypénzzel rendelkeznek, de fontos megemlíteni, hogy ne a tánctanár árán spóroljatok, inkább kérjetek referenciát, hiszen ez alapján láthatjátok, hogy milyen munkát végeztek korábban. És jön a legfontosabb…

Olyan tánctanárt alkalmazzatok, akik nagy rutinnal rendelkeznek a csoportos táncok oktatása révén. Ha egy olyan tanárt választotok, akinek maximum 1-2 csoportja volt, vagy aki csak magánórákat, 3-4 fős csoportokat tanított eddig, az a 20-30 fős osztály mellett nem fog tudni, mozgalmas, látványos , alakzatváltásokkal, emelésekkel tarkított osztálytáncot tanítani.

Szlagavatós táncoktatás Debrecen

Táncválasztás

Az osztályok gyakran a társastáncok műfajából választják ki a számunkra leginkább szimpatikus szalagavató táncot. De melyik stílussal mit is lehet kifejezni? Mi is az, ami leginkább az osztályotokra jellemző stílus? És mi az amiben mindenki jól tudja magát érezni?
Íme egy kis segítség:

Latin táncok

Ezek bulisabb hangulatú és kötetlenebb táncok, ahol a vidámság és az életerő mellett a vicces táncelemek és humoros koreográfiák dominálnak. Ma fénykorát éli a latintánc a zeneiparban is, így a rádiókban sokszor lehet hallani samba, salsa zenéket. Ezek a lányok nagy kedvencei, mivel a barátok előtt meg tudják mutatni a csípőmozgásukat, ugyanakkor ne ez legyen a cél! A fiúk nagy kedvence pedig a jive szokott lenni. Pörgős, van benne technika, és valljuk be őszintén… jól mutatnak benne a fiúk!

A samba, a salsa, a csacsacsa, a mambó, a jive mind mind vidám és pörgős hangulatú. Látványelemekkel tarkítva igazi show hangulatot varázsoltok a szalagtűzős színpadra, ugyanakkor a sikeresség jegyében célszerű valamilyen kerettörténetet köré gondolni.

Standard táncok

A standardtáncok, ezen belül is a keringők a legtöbb néző számára az örökzöld szalagavatós táncot jelentik. Régebben nem volt ilyen színes skála a táncok tekintetében, így szüleitek és nagyszüleitek is bizony még keringőzött a szalagtűző alkalmával. Hangulatát tekintve, emelkedett, lassú, lágy, igazi ünnepélyes páros tánc.

Végre lassúzhattok azzal a lánnyal, aki már 3 éve tetszik! És még csak nemet se mondhat, mert nincs a magasságában más srác már szabadon! Már csak arra kell figyelnem, hogy meg ne tapossam a lábát!

Show táncok

Show táncok azok a táncok, amik a fenti két kategóriába nem tartoznak bele. Ilyen lehet valamilyen népi tánc, mint például a csárdás, az orosztánc, vagy a görög sirtaki. Ezt szintén nagyon szokták szeretni a szülők és a nagyszülők. Mindemellett táncolhattok rocky-t, charlestont, twistet, retró discot, hiphop-ot, Abba medley-t, Grease medley-t, Jacko mix stb. A show táncok hangulata bulis, vidám, pörgős. Emelésekkel és különböző egyszerűbb akrobatikával illetve a nagy, látványos alakzatváltásokkal és karmunkával igazán látványos táncot lehet bemutatni.
Dienes Pop Quennes

Debreceni szalagtűző – Jacko mix

Zeneválasztás

A zeneválasztásnál az esetek többségében ajánljuk, hogy legyen énekhang is a zenében. A dalszöveghez sok esetben könnyebb kötni a szalagavató táncok lépéseit, mint ha pusztán szöveg nélkül csak hangszerek szólnának. Érdemes mozgalmas, változatos zenét választani, hiszen arra látványosabb szalagavató koreográfia állítható össze.

Ha keringő mellett osztálytánc betanítást is kértek a szalagavatóra, akkor tánctanáraink kedvezményes díjazásban részesítenek benneteket. Hívjatok minket és garantáltan a Ti osztályotok tánca lesz a legjobb a suliban!

Szalagavatós táncoktatás Debrecen:

Hamarosan itt a szalagtűzőtök, de még nem tudjátok mit is táncolnátok? Elsősavató, osztálytánc, évfolyamtánc? Akkor jó helyen jársz!  http://happytimetanciskola.hu/szalagtuzos-tanc/