+36 30 252 63 82 happytimete@gmail.com

Minden nő másban látja a nőiességet és máshogy is tudja azt megélni. Nem győzöm mondani a tanítványaimnak, hogy nem attól leszel „nőies” hogy folyton magassarkú cipő van rajtad, vagy hogy csak szoknyában netán sminkben jelensz meg. A nőiesség ott lapul egy pillantásban, egy érintésben, vagy éppen egy kacér szóban.

A nőiesség mindenkinek mást jelent. Sőt ha megkérdeznél két férfit, az ő gondolataik sem egyeznének. Ahogyan a te szemedben a tökéletes nő más, mint mondjuk az én szememben – és ez így is van rendjén – úgy a férfiak nő ideálja is teljesen eltérő. Ha a barátnőd „kapósabb”, az nem azt jelenti, hogy te nem vagy vele egyenértékű. Az is előfordulhat, hogy a sok csalódottságtól, már eleve úgy sétálsz, hogy az arcodra van írva, hogy „Ne közelíts!” Persze, ezt nehéz egyik napról a másikra levetkőzni magunkról. Hogy ezt honnan tudom? Én is ilyen voltam.

Egy szürke kisegérnek hittem magam, akire soha senki nem nézett rá. Holott csak arról volt szó, hogy nem vettem észre, ha rám néznek. Ha elhiszed, hogy „szürke” vagy, az leszel. Ha pedig elhiszed magadról – és tényleg elhiszed, nem csak mondod -, hogy te egy igazi nagybetűs „NŐ” vagy, akkor azzá válsz. De hogy ne burokban írjak nektek: ha a magabiztosságod visszanyered, akkor téged is észre fognak venni.

Ha most azt érzed, hogy te nem vagy elég nőies, semmi gond! Hogy előhívjuk belőled is a szunnyadó nőt, elsődlegesen tanács helyett egy feladatot mutatnék be neked. Írj le magadnak egy olyan képet, amilyenbe könnyedén bele tudod magad képzelni mint a nagybetűs NŐ. Ehhez nem is lesz szükséged másra, csak egy tollra, meg egy papírra.

Szunnyadó nő – 1. Feladat

Írd le, hogy szerinted milyen egy igazi nagybetűs NŐ. Majd karikázd be azokat a tulajdonságokat, amik benned is megvannak.

Mivel a leírt képben vélhetően szerepel a magabiztos kisugárzás is, így lenne következő feladatom számodra.

Szunnyadó nő – 2. Feladat

Válaszolj meg egy kérdést. A kérdés pedig az, hogy ha a világ összes önbizalma, magabiztossága a tied lenne, akkor most mit tennél?

Gondolkozz el rajta egy kicsit, majd az első dolgot, ami az eszedbe jut, írd le. Ugyanakkor szét nem oszthatod, és ezt a túláradó önbizalmat csak magadra használhatod. Ha hirtelen több dolog is jut az eszedbe, akkor bátran írd le mindet.

Ha sikerült ezt a kérdést megválaszolnod, akkor az a következő lépés, hogy ennek függvényében beismerd magadnak, hogy van valami, ami az önbizalomban, a magabiztosságban visszatart. De ne ijedj meg! Ez így van jól. Hiszen ha valamin változtatni akarunk, akkor az első lépés az, hogy beismerjük, hogy valami nem jó, És talán maga a beismerés a legnehezebb. Ha meg van a beismerés, akkor előtted van a változás is.

Persze tudom, hogy mindenki magabiztosságról álmodik. És az is előfordul, hogy az életünk egy bizonyos területén valóban magabiztosak vagyunk, de emellett egy másik terület nem. Ha nem mersz merészebben öltözködni a társadalmi elvárások miatt, akkor most egy pillanatra tedd félre ezt az előítéletedet. Szánj egy napot arra, hogy úgy tégy, ahogyan a kedved tartja. Vegyél fel egy magassarkút, fesd ki magad, csináld meg úgy a hajad, mintha most léptél volna ki a fodrásztól, és nézz sűrűn tükörbe, hogy te is lásd, nem csak belül, de bizony kívül is elragadó vagy!

Ha ki akarod próbálni, hogy milyen a hajad vörösre festve, hát próbáld ki! Vegyél lemosható festéket! Hogy mások mit szólnak? Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyanok, akik megdicsérnek, és lesznek, akik megszólnak. De a legfontosabb az, hogy elhidd, hogy az a nagybetűs „NŐ”, aki eddig nem mertél lenni, az ott van benned, csak még nem tudod, hogy hogyan is hívd elő magadból. Ha a sportosabb vonalat képviseled, akkor a magassarkú helyett vedd fel a legkényelmesebb cipőd, hisz neked az fogja a magabiztosságodat adni.

Minél inkább azt veszed figyelembe, hogy neked mi a jó, hogy te hogyan érzed jól magad, hogy a saját értékeid érvényesüljenek, annál jobban elkezded visszanyerni az önbizalmad.

Én a szunnyadó nőt a burlesque óráimon tánccal és zenével tudom belőled elővarázsolni. De ahhoz, hogy az érzés továbbra is megmaradjon… neked kell majd megdolgoznod. Ha elhiszed, hogy sikerülhet, akkor már fél úton jársz!

És egy záró tipp:
Ne akarj másokra hasonlítani, inkább legyél egyedi! Jobb egyedinek lenni, mint egy tömegcikknek…

Sok sikert Neked! Én bízok benned!

Tóth Tímea