+36 30 252 63 82 happytimete@gmail.com

Esküvői táncok

Esküvői táncoktatás Debrecen, meglepetés táncok oktatása, jegyestánc oktatás
Esküvői tánc oktatás Debrecen

Az ifjú pár első közös táncát nevezzük nyitótáncnak. Az esküvői tánccal a pár már mint férj és feleség mutatkozik be a násznép előtt. Nyitótáncnak általában tradicionális angol vagy bécsi keringőt választanak a párok. Ez a táncstílus lágy, kecses lassú mozgású, ütemét tekintve pedig háromnegyedes.

Ugyanakkor manapság a nyitótánc nem feltétlenül jelent egyet a keringővel. A bohókásabb stílusok, a mixek is egyre nagyobb térhódításnak örvendenek. Illetve egyre több helyen jelennek meg az úgynevezett meglepetés táncok is, melyeket a mennyasszony vagy a vőlegény a barátaival együtt vagy csak a barátok táncolnak el. Az esküvői tánc oktatásánál és a kiválasztott stílusnál a pároknak saját mentalitásukból kell kiindulni, hiszen így lesz igazán személyes és igazán meghitt.

Nézzük meg akkor részletesen ezeket a táncokat.

Esküvői táncok részletesen

Angol keringő

Az angol keringő az egyik leginkább ismert tánc. A latin tánciskolák kapuin kívül esküvőn vagy szalagavatókon egyaránt találkozni lehet vele. Maga a zene, és ezzel egyensúlyban a tánc is lágy, lassú egyenletesen lendülő. A táncban forduló mozgást kell elképzelni rengeteg látványelemmel (hajlásokkal, emelésekkel) tarkítva.

Bécsi keringő

A bécsi keringő az angol keringő rokonlélek. Mind a kettő háromnegyedes ütemű. Ugyanakkor mégis különböznek egymástól. Az angol keringő lassú, egyenletes, a bécsi keringő ezzel ellentétben pedig pörgősebb, lendületesebb és temperamentumosabb. Ahogyan az angol keringőnél is, itt is tarkíthatja a koreográfiát emelések és hajlások.

Tangó

A tangót pár szóval is jól lehet jellemezni: szenvedélyes, temperamentumos, határozott. Az ellentétek tánca, hiszen egyszerre kemény és lágy, férfias és nőies valamint agresszív és szentimentális..

Mambó

A legismertebb mambó nem más mint sokak kedvelt tánca a Dirty Dancing-ből. Ki ne emlékezne azokra a jellegzetes lépésekre, és a csípőhasználatra? A koreográfiákat általában gyors forgások, mozgások és helyváltoztatások tarkítják a különböző látványelemek (emelések, hajlások) mellett. A mambóban – akárcsak a tangóban – megjelenik az erotika, viszont itt már sokkal több a játékosság is.

Charleston

Az a bizonyos „Nagy Gatsby” hangulat ma fénykorát éli, és egyre inkább jellemző az esküvőkön is. A tánc bohókás, játékos, vidám hangulatú. A tánc maga nagyon egyedi, hiszen a térdeket nagy lazaság jellemzi, illetve a karmunka általában a lábmunkával pont ellentétesen történik.

Rocky

A rocky az igazi buli előjátéka lehet. Játékos, vidám, hangulatos és pörgős. Lehet egy kis színészkedést is belecsempészni az emelések mellé, amitől igazán látványos táncot mutathatunk be. Hazánkban ez is nagyon közkedvelt.

Gyertyafény keringő

Ez nem más, mint amikor az egész táncparkett gyertyafénybe borul, és a pár a násznép által alkotott körön vagy félkörön belül gyertyával a kezükben táncolva mondanak köszönetet a szülőknek. A gyertyafényes keringő lassú, lírai, megható és megérintő része az estének. A gyertyafény keringőt a párok éjfél körül adják elő, hiszen ez az utolsó tánc, amit még az újember, újasszony ruhába történő átöltözés előtt járnak el.

A táncnál olyan változás is előfordulhat, amikor a menyasszony az édesapjával kezdi meg a táncot, majd a zene felénél a férj lekéri kedvesét.

Esküvői táncoktatás Debrecen, Meglepetés táncok oktatása, jegyestánc oktatás
Csodálatos gyertyafény keringő – Esküvői nyitótánc oktatás Debrecen

A hagyományos gyertyafény keringőkön túl azonban a szokásos alap keringő mellett meglephetjük a násznépet, egy különleges koreográfiával, melybe bele csempészhetünk emeléseket, hajlásokat is. Mindezt pedig úgy tehetjük meg, ha a tánc felénél a pár kiadja a gyertyáját az édesanyáknak.
Bármelyik opciót is választjuk, biztosan ez lesz az est fénypontja.

Menyecsketánc

Menyecsketáncot a párok már újember, újasszony ruhában szoktak járni. Hazánkban még mindig a csárdás a legnépszerűbb tánc, de természetesen találkozhatunk rockyval, charlestonnal sőt akár mixel is. A menyecsketánc annyiban tér el a nyitótánctól, hogy a nyitótánc általában romantikus, meghitt, lassú keringő, a menyecsketánc pedig inkább a buli felfokozásra szolgáló bármilyen pörgősebb hangulatú zene és stílus lehet. Azok, akik nyitótánccal is készülnek, garantáltan meglepetés kehet a násznép számára a menyecsketánc bemutatása is.

Meglepetéstáncok

Menyasszony/Vőlegénytánc

A menyasszony/ vőlegénytánc azon szórakoztató táncok közé tartozik, ahol a pár egy tagja a barátaival együtt egy közös tánccal lepik meg a násznépet na és persze az arát vagy férjet. Ennek betanulása általában titokban történik, de hát éppen ettől lesz ez meglepetés. Csak igaz bevállalós menyasszonyok, vőlegények készüljenek meglepetés tánccal is.

Barátok meglepetés tánca

A barátok meglepetés tánca a menyasszony, vőlegénytáncokhoz hasonlóan csak igazi bevállalós baráti társaságoknak ajánlott. Ezek a táncok lehetnek poénosak, vagy olyanok, amik a barátságot tükrözik. Egy ügyesen elkészített koreográfia igazán emlékezetes pontja lehet a lagzinak. Ha a baráti társaság nem mindegyike profi táncos, kérjük mindenképpen tánctanár segítségét a konfliktus elkerülése végett is.

Szórakoztató és igazi élmény a násznépnek és a barátoknak is.

Debreceni próbahelyszínnel biztosítunk nyitótánc illetve meglepetéstáncok oktatását különböző stílusokban.

Áraink:

Nyitótánc oktatás: 40.000 Ft (ide tartozik a gyertyafény keringő oktatása is)
Nyitótánc és menyecsketánc oktatása: 50.000 Ft
Meglepetéstánc oktatása: létszám és táncstílus függvényében: 40-50.000 Ft

Az esküvői tánc oktatás során az otthoni gyakorlás miatt igény szerint videofelvételekkel is segítjük a párokat.

Próbák helyszíne: Debrecen, Batthyány utca 11/b.