+36 30 252 63 82 happytimete@gmail.com

Esküvői zeneválasztás

Az esküvői zenéket alapvetően két kategóriába sorolhatjuk. Ez alapján megkülönböztetünk hagyományos nyitó tánc zenéket és a kissé különlegesebb, rendhagyóbb zenéket vagy mixeket.

Hagyományos esküvői nyitó tánc zenék

Egyszerű, szép, kecses táncok.
Azoknak ajánljuk, akik nem feltétlenül rendelkeznek táncos múlttal vagy, akik előnyben részesítik a hagyományos nyitó táncok meghitt hangulatát. Ugyanakkor senkit ne tévesszen meg, hogy azt mondjuk: egyszerű tánc.

Az egyszerűség egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem tehetünk bele látványos vagy éppen nehezebb mozdulatokat, mozdulatsorokat. Ha szűkös az idő az esküvőig, vagy ha egyszerűbb táncot akarsz eljárni, netalántán az a cél, hogy a násznépet egy igazán romantikus tánccal kápráztasd el, akkor számodra ez lehet a megfelelő választás.

Egy példa:

Rendhagyó esküvői nyitó zenék, mixek

Vajon mitől is lehet rendhagyó egy tánc?
A válasz nagyon egyszerű: a zenétől, a nem hagyományos esküvői tánctól. Ide sorolunk minden olyan elképzelést, minden olyan táncot, ami felpörgeti a buli hangulatát.

Legyen az egy pörgős rocky, egy tüzes tangó, egy játékos csacsacsa, egy vidám mambó, netán ezek kombinációja minddel azt tudjuk elérni, hogy a táncotok után a násznép is kedvet kap a veletek történő bulizáshoz.

Melyik stílust mikor célszerű táncolni?

Hagyományos nyitó táncokkal általában a lagzit szokták megnyitni. A násznép megérkezése, és az ifjú párral történő koccintást után kerül eltáncolásra a nyitó tánc. Ezzel a tánccal kerül megnyitásra az egész lakodalom és ezzel egyidejűleg a a kettőjük közös élete is.

Ez alól kivétel a gyertyás keringő, melyet a pár éjfélkor szokott eljárni újasszony, újember ruhába történő átöltözés előtt.

A rendhagyó esküvői nyitótáncokat pedig az ebéd, vagy a vacsorát követően az igazi buli megindításaként célszerű eljárni, mivel ezek hangulata olyan, hogy a násznép lába is egyből táncra kel.

Ha nem vagy biztos abban, hogy mi az, ami igazán nektek való, akkor nyugodtan kérd ki egy tapasztalt táncoktató véleményét. Az elképzelésed alapján egyből fog tudni mutatni minimum 10-15 zenét amiből biztosan lesz legalább egy-kettő, ami elnyeri a tetszésed.

Nézzünk akkor pár manapság is divatos esküvői zenét.

Calcum Scott – You are the reason

Egy személyes kedvenc. Igazi romantikus, szép szerelmes zene. Aktuális, friss, mai szám.


Lady Gaga – Is that alright

Lady Gagának a Shallow című száma közismertebb, de ez is egy nagyon szép romantikus dallamú és szövegezésű zene, ami akár gyertyafény keringőnek is tökéletes lehet.


Loren Allred – Never Enough

Lágy dallam, folyamatosan fokozott hangulattal azoknak, akik sok emelést, sok látványelemet szeretnének belecsempészni a táncukba.


Lord Huron – Te night we met

Igazán szép szövegezésű romantikus hangulatú zene azoknak a pároknak, akik nem tömegzenékre szeretnének táncolni.


Metallica – Nothing else matters (rövidített esküvői verzió)

Egy gyönyörű zene azoknak a pároknak, akik a rock zene világát részesítik előnyben.


Maroon 5 – Sugar

Népszerű, friss, üde, divatos zene, azoknak, akik a táncukkal az igazi buli hangulatot akarják megteremteni.


Parov Stelar – Booty Swing

Szórakoztató charleston – swing zene, játékos, vidám hangulatú párok részére.


Karib tenger kalózai tangó verzió

Igazi temperamentumos tangó, tüzes, szenvedélyes párok részére.

A zenéket igyekszünk fél évente frissíteni, hogy mindig a legfrissebb és legdivatosabb zenék álljanak a rendelkezésetekre.

Áraink:

Nyitótánc oktatás: 40.000 Ft (ide tartozik a gyertyafény keringő oktatása is)

Nyitótánc és menyecsketánc oktatása: 50.000 Ft

Meglepetéstáncok oktatása: létszám és táncstílus függvényében: 40-50.000 Ft

Próbák helyszíne: Debrecen, Batthyány utca 11/b – belső udvar