+36 30 252 63 82 happytimete@gmail.com

Tippek, tanácsok

Sok pár elköveti azt a hibát, hogy az esküvő előtt egy évvel már a szalvéta és dekoráció színét is tudják, de az esküvő előtt egy két hónappal eszükbe jut, hogy még sehogy sem állnak a nyitótánccal, sőt még a cipőt sem vették meg.

Sajnos a megfelelő helyszín, a megfelelő dekoráció és a megfelelő DJ, vagy zenekar megválasztása még kevés a lagzi sikerességéhez. A zenét élővé kell varázsolni, épp amiatt gondolják úgy egyre többen, hogy az esküvői nyitótánc az egész lakodalom elengedhetetlen része.

Nézzünk akkor pár hasznos tippet!

Esküvői cipő, tánccipő

Sokan esnek abba a hibába, hogy meglátnak egy gyönyörű cipőt (ami a ruhából jóformán alig látszik ki). Viszont ahhoz, hogy az esküvőt és az utána következő mulatságot ne csak túléld három fő szempontot kell figyelembe venned a megfelelő cipő kiválasztásához. Ez pedig sorra a következő: kényelem, biztonság, esztétikum.

Hiába gyönyörű egy cipő, ha kényelmet, ha tör és ha 10 percet sem bírunk ki benne!

Természetesen illeszkedjen a ruhádhoz és legyen csinos a cipő, de mindenképpen gondolj arra, hogy az egész este a lábadon lesz, sőt táncolni is ebben fogsz. Ha meg találtad a cipődet, akkor pedig az esküvői táncpróbákra is feltétlen vidd magaddal.

Zeneválasztás

A zeneválasztás pont amilyen könnyűnek hangzik, épp olyan nehéz. Amikor elkezdünk zenéket hallgatni, akkor azon kapjuk magunkat, hogy hirtelen minden harmadik tetszik. Bármilyen zenét is választotok a legfontosabb, hogy ez a ti nagy napotok. Ugyanakkor ha valamilyen személyes emlék, személyes kötődés van a választott zenéhez, akkor maga az esküvői tánc is még személyesebb lesz számotokra. Megfelelő tánctanár megválasztásával pedig a tánc is teljesen a ti személyiségetekre lesz koreografálva.

Tánc – Avagy mikor kezdjük el betanulni a táncunkat

Ez teljes mértékben páros függő, hiszen a pár rendelkezik táncos múlttal, akkor magabiztosabban is mozognak. Nekik elég lehet 3-5 alkalom. Azok, akik nem igazán rendelkeznek táncos múlttal, vagy saját bevallásuk alapján a tánc egyáltalán nem az ő világuk 7-9 alkalomra is szükség lehet.

Ugyanakkor minden esetben azt szoktuk mondani, hogy 1,5-2 hónapot tűzzünk ki célnak, hiszen ha hamarabb meg is tanulja a pár a táncot, bőven marad idő gyakorolni is.

Mi van akkor ha túl későn gondolunk a nyitótáncra?

Szerencsére nagy tapasztalattal rendelkezünk, így tudjuk, hogy mi ilyen helyzetekben a teendő. Egy egyszerű, de látványos nyitótánc intenzíven akár egy hét alatt is betanítható. Ugyanez a helyzet a gyertyafény keringővel is. Úgyhogy a legfontosabb, hogy ne ijedjetek meg és legyetek nyitottak a tánctanár javaslataira.

Áraink:

Nyitótánc oktatás:40.000 Ft (ide tartozik a gyertyafény oktatása is)
Nyitótánc és menyecsketánc oktatása: 50.000 Ft
Meglepetéstáncok oktatása: létszám és táncstílus függvényében: 40-50.000 Ft

Próbák helyszíne: Debrecen, Batthyány utca 11/b