+36 30 252 63 82 happytimete@gmail.com
  1. Nehezen tudod kifejezni önmagad?

A tánc – és persze a tánczene – segítségével könnyebben megélheted az érzéseidet. A tánc által megismered önmagad, a tükör segítségével látod tested minden mozdulatát és így növeli az önbizalmadat is. Az önbizalom növelés kedvező hatását pedig az életed sok más területén is érezheted!

  1. Elégedetlen vagy önmagaddal?

A rendszeres tánc a testtudatosságot is fejleszti, így könnyebben meg tudod állapítani, hogy mire van szüksége a szervezetednek és a legfontosabb, hogy könnyebben elfogadod a testképedet is.

  1. Nem a legjobb az erőnléted?

A tánccal az állóképességedet is nagymértékben javítod. Nem csak a testedre van jó hatással, de megerősíti az immunrendszeredet is ezáltal egészségesebb leszel és még több energiád is lesz mint előtte.

  1. Gond van a testtartásoddal?

A latin és standardtáncoknak hála a testtartásod is javulni fog. Kevesebbet fogsz görnyedni, mint korábban, ami a gerincproblémák enyhülését és javulását jelenti.

  1. Gyakran vagy feszült, ideges? Nem tudod hol levezetni a napi stresszt?

A tánc kimutatottan csökkenti a stresszt. Emiatt egy egy táncóra után felszabadultabbnak, vidámabbnak érezheted magad. Mindemellett a tánc csökkenti a depressziót, így akár a téli, borongós napokon is tudsz a tánccal egy kis napsugarat csempészni az életedbe.

  1. Szeretnéd fejleszteni a memóriád?

A tánc azáltal fejleszti a memóriádat, hogy minden mozdulat, mozdulatsor, amit megtanulsz és begyakorolsz mind az emlékezőképességedre van hatással. Így ha azt mondom, hogy most lássunk egy New York-ot, akkor Te minden magyarázat nélkül meg fogod tudni csinálni. Vagy ami ettől is jobb: amikor meghallod azt a zenét a rádióban, amire táncoltál, egyből előjönnek a tánclépések is.

  1. Félsz a nyilvános szerepléstől? Nem mersz egy esküvőn vagy céges bulin táncolni?

A közösségben történő tánc miatt (vagy a fellépések alkalmával) olyan élményekre és tapasztalatokra teszel szert, mely által könnyebben és felszabadultabban fogsz mozogni mások előtt.

  1. Nehezen tudsz csapatban dolgozni?

A tánccal javíthatod az együttműködési készségedet, hiszen a térforma váltások alkalmával teljesen egymásra vagytok utalva. Ez a társastáncokra még inkább igaz, hiszen egy jó mozdulat lényegében a közösen kivitelezett jó mozdulatból áll.

  1. Nehezen barátkozol? Nem tartozol semmilyen közösséghez?

A tánc egy aktív társasági élmény, ami összetartó erővel bír. A tánc által egy remek közösség tagjává válhatsz, hiszen együtt nevettek, ha valamilyen lépés senkinek nem megy, együtt örültök, ha az a lépés ami eddig nem ment mostmár végre megy. Együtt örültök ha meghalljátok a kedvenc zenéiteket és ha egy ilyen közösségbe bekerül az ember, hamar azt veszi észre magán, hogy az élete más területein történő örömeit vagy éppen bánatát is ezzel a közösséggel osztja meg!

Jelentkezz te is a csoportjainkba és tapasztald meg, milyen is egy óra a nagy táncos családunkban!

Tóth Tímea