+36 30 252 63 82 happytimete@gmail.com

Végre elkezdtük a harmadik évünket. Ez az év számos újítást tartalmaz. Nem csak gyerekeink, növendékeink tánctudását gyarapítjuk, hanem nagy hangsúlyt fordítunk a kreativitásra, a helyes kiállásra, a csapatban és egyénileg történő feladatmegoldásra és többek között a személyiségfejlesztésre is.

Hogy miért is olyan fontos ez? 

Én mint oktató, amikor újrakezdtem táncolni, az is gondot jelentett hogy kihúzzam magam, vagy hogy nyilvánosság előtt táncoljak. Aztán elkezdtem én is változni. A testem is átállt a táncra, illetve évek alatt én is kezdtem elhinni magamról, hogy nem vagyok egy olyan nagyon rossz táncos. De ez egy folyamat. Ez sajnos nem úgy néz ki, hogy hétfőn belépek a táncterembe és kedden már egy magabiztos táncos vagyok. Így kiötöltem olyan feladatokat csoportosan és egyénileg is, amelyek ezt a folyamatot kicsit meggyorsítják. 

Hogy mire jók ezek a feladatok? 

Mindenki, aki elkezd táncolni arra vágyik, hogy elérje azt, amit youtube csatornákon vagy a televízión keresztül látni. Ám ez nem csak testileg kemény és áldozatos munka, de igen komoly lelki felkészülés is. Ezen kívül napjainkban nem elég valamit jól letáncolni. A néző vagy éppen a versenybíró azt is elvárja hogy a tánc mögött legyen egy sztori vagy egy érzésvilág. Valljuk be hogy ez sem úgy megy, hogy na akkor én most felmegyek a színpadra és 1 percig szomorú majd 1,5 percig reménykedő és végre vidám leszek. Ez mind mind gyakorlás kérdése.  És arról ne is beszéljünk, hogy ott van az a bizonyos lámpaláz is.  Megannyi cikket és módot olvashatunk a legyőzéséről, de igazából ez is egyéniségfüggő. Ami nekem hatásos, az a barátnőmnek nem biztos. Így az átfogó, és a növendékek által olykor szokatlannak vagy éppen a kezdetben cikinek tartott feladatok, segíthetnek ennek legyőzésben is.  Még csak három hét telt el ebből az évből, de már most jelentős változást látok a táncosainkon. Vannak céljaik a tánccal kapcsolatban, vannak véleményeik, végre vannak kérdéseik is, és végre jobban beleélik magukat a táncokba is. Látom a kitartást, és látom rajtuk a fejlődni akarást! 

Ez mindent megér! 🙂 

Forrás: https://happytimetanc.ewk.hu/tortenetek-tolunk—happy-blog/uj-evad—uj-celok/