+36 30 252 63 82 happytimete@gmail.com

Jól viselem a kritikát” Igaz rád vagy nem?  

Talán nem is gondolnátok, hogy mennyire fontos ez a kérdés! Nem csak táncos oldalról, de az életünket kicsit átgondolva is fontos ezen elgondolkodni.  

Hol érhet bennünket kritika?

Igazából bárhol, és bármilyen téren. Legyen az munka, az iskola, a tánc stb.
Vajon miért esik nekünk rosszul? Talán úgy érezzük, hogy igazságtalan, és bántó. De ha kicsit mögé nézünk, akkor láthatjuk, hogy ezek a kritikák (már ha nem direkt ártó szándékkal mondanak nekünk), akkor építhet is bennünket.
Pl. Iskolában a tanár megjegyzi, hogy milyen figyelmetlen vagy. Talán nem értesz vele egyet, mert egész éjszaka tanultál és kb. tízszer átnézted a dolgozatod beadás előtt, de amikor megnézed utólag a kikapott dolgozatot, és rájössz, hogy tényleg egy banális hülyeség miatt nem lett az a jegy, csak 4-es akkor bizony átértékeled a mondandót.  
Ugyanez a helyzet a munkánkkal is. Lehet, hogy te megpróbálod a maximumot nyújtani, és tökéletesen akarod végezni, de épp bemegy hozzád Katika aki egy pillanatra elvonja a figyelmedet és kész is a hiba! Kapunk a főnöktől egy rossz szót, egy negatív véleményt, amit ő építő jelleggel mond, hogy ne legyenek ilyen hibák.
Rosszul esik?  

Persze!  

És akkor vajon hol követed el a hibát?

Nos ott, hogy ha hagyod, hogy az a kritika kritika maradjon! Ha hagyod hogy az a negatív hangulat körülöleljen. Mert ha ezt hagyod, akkor csak gyűlik gyűlik a sok rossz, ami eljuttathat egészen odáig, hogy a magabiztosságod is oda!

Biztosan neked is mondták, már kéz legyintve, hogy „Ó ugyan… tedd túl magad rajta!” Ehelyett én azt mondom, hogy építkezz belőle. Formáld át azt a negatívumot a te pozitívumoddá! Ha azt mondják, hogy figyelmetlen vagy, figyelj jobban; ha azt hogy nem elég a tudásod, képezd magad!

Csak soha ne maradj ott lent abban a negatív érzésvilágban!